Käsittely
Arabica naturalAlkuperä
1370 m, Karnataka, IntiaPaahtoaste & uutto suositus
Vaaleapaahto 2/6 Suodatin, V60, AeropressKorkealla länsi-Ghatin vuoristoalueella Christopher partnereineen viljelee harvinaista Arabica-Kent -kahvipuun alalajiketta. Keräilijät poimivat käsin ainoastaan kypsät kahvimarjat kolmen keräyskierroksen aikana. Tämä huolellinen käsityö vaatii osaamista ja aikaa, mutta on välttämätöntä toteutettaessa Natural -prosessoitua erikoiskahvia. Tasaisen kypsänä poimitut kahvimarjat levitetään aurinkoon kuivumaan. Kuivumisen aikana kahvipapu fermentoituu. Viljelijä Kristopher tekee ennen kuivausta vielä toimenpiteen, jossa kerätyt marjat liotetaan yön yli vesitynnyreissä. Tämä tehdään jotta kahvin fermentoituminen alkaisi tehokkaasti. Väärässä kypsyydessä olevat tai vialliset marjat nousevat pintaan, ja ne kerätään pois erästä. Muuten tuotantotavassa ei kulu vesivaroja eikä fossiilisia polttoaineita. Tuloksena on laadukas, aromikas ja ekologinen kahvi.
Prabhakhan tilakahvin paahdamme Metsäpaahtimolla vaaleapaahtoiseksi. Vaaleapaahdossa kahvin luonnollinen aroma, marjaisuus ja sitrusmainen raikkaus pääsevät parhaiten esiin. Kahvi sopii hyvin suodatinuuttoon.
Kahvi on paahdettu omavaraisella aurinko- ja tuulienergialla. Kahvi on laivattu Co2 hyvitetyllä merikuljetuksella, Suomessa papu on matkannut biopolttoainekäyttöisellä ajoneuvolla. Voit valita kahvisi pakattavaksi 100% kompostoituvaan kahvipussiin tai kokoprintattuun kierrätyskartonkiseen kahvipussiin. Verkkokauppatilauksen yhteydessä valitset sinun kahvilaitteille sopivan jauhatusasteen. Parhaiten kahvisi säilyy ja maistuu, mikäli tilaat kahvisi papuna ja jauhat kahvipavut juuri ennen uuttoa.