Käsittely
Arabica naturalAlkuperä
1450-1500 m, Karnataka, Intia
Kahvin hinnan muodostuninen(arvio)
Viljelijälle maksettu korvaus: 38%, Alkuperämaan export/pakkaus kulut: 7,8%, Maahantuojan kulut: 12 %, Toimituskulu: 6%, Varastointikulu: 6%, Toimittajan myyntikate: 16,2%, vero suomi 14%Erikoiskahvin tuotanto alkaa siitä, että keräilijät poimivat käsin ainoastaan kypsät kahvimarjat kolmen keräyskierroksen aikana. Tämä huolellinen käsityö vaatii osaamista ja aikaa, mutta on välttämätöntä toteutettaessa natural -prosessoitua erikoiskahvia. Tasaisen kypsänä poimitut kahvimarjat levitetään aurinkoon kuivumaan. Kuivumisen aikana kahvipapu fermentoituu. Viljelijä Kristopher tekee ennen kuivausta vielä toimenpiteen, jossa kerätyt marjat liotetaan yön yli vesitynnyreissä. Tämä tehdään jotta kahvin fermentoituminen alkaisi tehokkaasti, väärässä kypsyydessä olevat tai vialliset marjat nousevat pintaan ja ne kerätään pois erästä. Muuten tuotantotavassa ei kulu vesivaroja eikä fossiilisia polttoaineita. Tuloksena on laadukas, aromikas ja ekologinen kahvi.
Kahvimarjan poiminnan ja vesitynnyrifermentaation jälkeen marjat asetetaan kuivumaan aurinkoon, ensin korotetuille ”pedeille” 2-4 vrk, minkä jälkeen kuivattaminen jatkuu maassa kentällä auringossa 4-8 vrk. Kuivumisen lomassa tapahtuu kahvipuun siemenen, eli pavun, fermentoituminen, joka natural prosessoidussa kahvissa tapahtuu marjan omien nesteiden, sokereiden ja entsyymien toimesta, toisin kuin pestyssä kahvissa, jossa fermentoituminen toteutetaan vesitankeissa, jolloin myös kuluu merkittäviä määriä vettä.
Natural kahvia tuotettaessa ei käytetä vesivaroja tai fossiilisilla polttoaineilla toimivia pulppereita. Tämä tekee natural prosessoinnista merkittävästi ekologisemman tuotantotavan. Natural kahvi on luonnollisesti prosessointimenetelmänsä vuoksi aromaltaan marjainen, hapokas ja sitrusmainen
.Vielä lisää tästä hyvin erikoislaatuisesta kahvista ”Lisää tilasta” -osiossa ja Youtube -kanavalla (Metsäpaahtimo).