Käsittely
Robusta honey (pulp sun dried)Alkuperä
1000-1100 m, Karnataka, Intia
Kahvin hinnan muodostuninen (arvio)
Viljelijälle/toimittajalle maksettu korvaus: 38 %, alkuperämaan vienti-, pakkaus- ja kuljetuskulut: 7,8%, maahantuontikulut: 12%, kuljetus: 6%, varastointi: 6%, toimittajan myyntikate: 16,2%, vero Suomessa 14%Robusta lajikkeessa on kaksinkertainen määrä kofeiiniä, joka antaa etenkin maitoisiin kahvijuomiin hyvän lisäpotkun sekä luo creman espressoon. Oma kokemus baristana on myös se, että tummapaahtoisen robusta-espressoshotin kanssa latte art on helpompaa voimakkaan kontrastin vuoksi. Lisäksi se toimii hyvin tummapaahtoisen arabica -lajikkeen kanssa. Usein etenkään hyvälaatuista arabicaa ei kannata paahtaa hyvin tummaksi, sillä silloin menettää kaiken sen arvokkaan aroman, mitä laadukkaassa kahvissa on paahdon aroman takana. Tällöin robusta on hyvä lisä tuomaan sitä hyvin tummaa, jopa wieniläisen paahdon aromaa kahvisekoituksiin.
Laadukas robusta on aromaltaan hyvä, vaikkakin ei verrattavissa arabica -lajikkeeseen, ja kun se on käsitelty natural tai psd (honey) menetelmällä, on se myös ekologinen kahvipapu. Lisäksi robustan kasvatuksessa ei tarvita lannoitteita tai torjunta-aineita, kuten arabica -lajikkeen kasvatuksessa, joten se on osa tulevaisuuden kahvia ja myös ekologisesti kestävä valinta.