Lajike & Käsittely
Arabica natural & kuivattu kuusenkerkkä
Alkuperä
1370 m, Karnataka, Intia. Kerkkä Suomi
Paahtoaste & uutto suositus
Tummapaahto 2/6
Suodatin & V60
Tässä kahvissa yhdistyy laadukas vaalea paahtoinen Arabica kahvilajike ja auringonenergialla kuivattu kuusenkerkkä. Kahvi on Prabhakhan tilakahvia jonka halusimme yhdistää ja tarjota nautittavaksi eksoottisemmassa muodossa yhdistettynä Suomalaiseen kuusenkerkkään. Raikas, keveä ja kevyen hedelmäinen kahvipapu sopii hyvin sitrusmaisen Suomalaisen kuusenkerkän pariksi kahvikuppiin.
Korkealla Länsi-Ghatin vuoristoalueella Christopher partnereineen viljelee harvinaista Arabica-Kent -kahvipuun alalajiketta. Keräilijät poimivat käsin ainoastaan kypsät kahvimarjat kolmen keräyskierroksen aikana. Tämä huolellinen käsityö vaatii osaamista ja aikaa, mutta on välttämätöntä toteutettaessa natural -prosessoitua erikoiskahvia. Tasaisen kypsänä poimitut kahvimarjat levitetään aurinkoon kuivumaan. Kuivumisen aikana kahvipapu fermentoituu. Viljelijä Kristopher tekee ennen kuivausta vielä toimenpiteen, jossa kerätyt marjat liotetaan yön yli vesitynnyreissä. Tämä tehdään jotta kahvin fermentoituminen alkaisi tehokkaasti. Väärässä kypsyydessä olevat tai vialliset marjat nousevat pintaan, ja ne kerätään pois erästä. Muuten tuotantotavassa ei kulu vesivaroja eikä fossiilisia polttoaineita. Tuloksena on laadukas, aromikas ja ekologinen kahvi.
Kuusenkerkkä kerätään tuoreena keväisin kauniista Suomalaisesta metsästä. Kerkkä käsitellää kuivaamalla alle 40 asteen lämpötilassa jolloin sen aromat, vitamiinit ja muut ravinteet säilyvät parhaiten. Tästä lopputuloksena raikas sitrusmainen ja kevään metsän tuoksuinen kahvi. Kahvi sopii hyvin suodatinuuttoon. vaalean paahdon ystävälle, mutta myös V60 uuttoon.
Kahvi on paahdettu omavaraisella aurinko- ja tuulienergialla ja laivattu Co2 hyvitetyllä merikuljetuksella. Suomessa papu on matkannut biopolttoainekäyttöisellä ajoneuvolla. Voit valita kahvisi pakattavaksi 100% kompostoituvaan kahvipussiin tai kokoprintattuun kierrätyskartonkiseen kahvipussiin. Verkkokauppatilauksen yhteydessä valitset sinun kahvilaitteille sopivan jauhatusasteen. Parhaiten kahvisi säilyy ja maistuu, mikäli tilaat kahvisi papuna ja jauhat kahvipavut juuri ennen uuttoa.