Lajike & Käsittely
Arabica natural & kuivattu kuusenkerkkä
Alkuperä
1370 m, Karnataka, Intia. Kerkkä Suomi
Paahtoaste & uutto suositus
Tummapaahto 2/6
Suodatin & V60
Tässä kahvissa yhdistyy laadukas Arabica kahvilajike ja varoen paahdettu Suomalainen kuusenhavu. Kahvi on tummempi paahto Prabhakhan tilakahvista ja tarjoaa alkuperältään erinomaisesta kahvimarjasta uusia puolia, jotka halusimme yhdistää ja tarjota nautittavaksi eksoottisemmassa muodossa yhdistettynä Suomalaiseen havuun. Juuri tämän kahvitilan kahvin aromaan sopii hyvin metsämme mystisimmän puun kuusen havu.
Korkealla Länsi-Ghatin vuoristoalueella Christopher partnereineen viljelee harvinaista Arabica-Kent -kahvipuun alalajiketta. Keräilijät poimivat käsin ainoastaan kypsät kahvimarjat kolmen keräyskierroksen aikana. Tämä huolellinen käsityö vaatii osaamista ja aikaa, mutta on välttämätöntä toteutettaessa natural -prosessoitua erikoiskahvia. Tasaisen kypsänä poimitut kahvimarjat levitetään aurinkoon kuivumaan. Kuivumisen aikana kahvipapu fermentoituu. Viljelijä Kristopher tekee ennen kuivausta vielä toimenpiteen, jossa kerätyt marjat liotetaan yön yli vesitynnyreissä. Tämä tehdään jotta kahvin fermentoituminen alkaisi tehokkaasti. Väärässä kypsyydessä olevat tai vialliset marjat nousevat pintaan, ja ne kerätään pois erästä. Muuten tuotantotavassa ei kulu vesivaroja eikä fossiilisia polttoaineita. Tuloksena on laadukas, aromikas ja ekologinen kahvi.
Kuusenhavu kerätään tuoreena Metsäpaahtimon ympäriltä luonnontilassa olevasta kauniista Suomalaisesta metsästä. Havu paahdetaan jolloin se höyrystyy aromisoi kahvipapua ja paahto myös pehmentää havua uutettavaan muotoon. Tästä lopputuloksena pehmeä ja keveän metsäinen kahvi. Kahvi sopii hyvin suodatinuuttoon tummemman paahdon ystävälle, mutta myös V60 tai espresso uuttoon. Kahvissa löydettävää vaativallekin aroma hifistelijälle ja kokeneellekin kahvin maistajalle tämä kahvi tarjoaa yllätyksen kun suomalaisille tuttu kuusimetsän tuoksu leviää höyrynä keittiön tai erätulilla olevan kahvin nauttijan tuoksumaailmaan.
Kahvi on paahdettu omavaraisella aurinko- ja tuulienergialla ja laivattu Co2 hyvitetyllä merikuljetuksella. Suomessa papu on matkannut biopolttoainekäyttöisellä ajoneuvolla. Voit valita kahvisi pakattavaksi 100% kompostoituvaan kahvipussiin tai kokoprintattuun kierrätyskartonkiseen kahvipussiin. Verkkokauppatilauksen yhteydessä valitset sinun kahvilaitteille sopivan jauhatusasteen. Parhaiten kahvisi säilyy ja maistuu, mikäli tilaat kahvisi papuna ja jauhat kahvipavut juuri ennen uuttoa.