Lajike & Käsittely
Arabica naturalAlkuperä
1370 m, Karnataka, IntiaPaahtoaste & uutto suositus
Tummapaahto 4/6 Suodatin, espresso, mutteripannu, pressopannu, pannukahviKahvi on tummempi paahto Prabhakhan tilakahvista ja tarjoaa alkuperältään erinomaisesta kahvimarjasta uusia puolia, jotka halusimme paljastaa ja tarjota nautittavaksi etenkin keskipaahtoisen ja tummapaahtoisemman kahvin ystäville.
Korkealla länsi-Ghatin vuoristoalueella Christopher partnereineen viljelee harvinaista Arabica-Kent -kahvipuun alalajiketta. Keräilijät poimivat käsin ainoastaan kypsät kahvimarjat kolmen keräyskierroksen aikana. Tämä huolellinen käsityö vaatii osaamista ja aikaa, mutta on välttämätöntä toteutettaessa Natural -prosessoitua erikoiskahvia. Tasaisen kypsänä poimitut kahvimarjat levitetään aurinkoon kuivumaan. Kuivumisen aikana kahvipapu fermentoituu. Viljelijä Kristopher tekee ennen kuivausta vielä toimenpiteen, jossa kerätyt marjat liotetaan yön yli vesitynnyreissä. Tämä tehdään jotta kahvin fermentoituminen alkaisi tehokkaasti. Väärässä kypsyydessä olevat tai vialliset marjat nousevat pintaan, ja ne kerätään pois erästä. Muuten tuotantotavassa ei kulu vesivaroja eikä fossiilisia polttoaineita. Tuloksena on laadukas, aromikas ja ekologinen kahvi.
Tässä tummapaahdossa paahto on tehty hitaasti ja maltillisesti, jotta kahvin luonnollinen aroma säilyisi. Kahvi sopii hyvin suodatinuuttoon tummemman paahdon ystävälle, mutta myös V60 tai espressouuttoon. Vaikkakin nimi on tumma paahto, on kahvissa löydettävää vaativallekin aromahifistelijälle, kuten saman tilan vaaleassakin paahdossa. Tummempi paahto tarjoaa pehmeämpää hapokkuutta ja vahvemmaksi tekeytynyttä kahvin ”runkoa”, ja on yksi kahvin paahtajan omista suosikeista.
Kahvi on paahdettu omavaraisella aurinko- ja tuulienergialla. Kahvi on laivattu Co2 hyvitetyllä merikuljetuksella, Suomessa papu on matkannut biopolttoainekäyttöisellä ajoneuvolla. Voit valita kahvisi pakattavaksi 100% kompostoituvaan kahvipussiin tai kokoprintattuun kierrätyskartonkiseen kahvipussiin. Verkkokauppatilauksen yhteydessä valitset sinun kahvilaitteille sopivan jauhatusasteen. Parhaiten kahvisi säilyy ja maistuu, mikäli tilaat kahvisi papuna ja jauhat kahvipavut juuri ennen uuttoa.