Käsittely
Robusta Honey (pulpet sun dried)Alkuperä
1000-1100 m, Karnataka, Intia
Kahvin hinnan muodostuninen(arvio)
Viljelijälle/toimittaja maksettu korvaus:38 %, Alkuperämaan export/pakkaus kulut: 7,8%, Maahantuojan kulut: 12 %, Toimituskulu: 6%, Varastointikulu: 6%, Toimittajan myyntikate: 16,2%, vero suomi 14%Robusta lajikkeessa on kaksinkertainen määrä kofeiiniä, joka antaa etenkin maitoisiin kahvijuomiin hyvän lisäpotkun sekä luo creman espressoon. Oma kokemus on myös baristana se, että tumma paahtoisen robusta espressoshotin kanssa latte art on helpompaa voimakkaan kontrastin vuoksi. Lisäksi tummapaahtoisena se toimii hyvin tummapaahtoisen arabicalajikkeen kanssa. Usein etenkään hyvälaatuista arabicaa ei kannata paahtaa hyvin tummaksi, sillä silloin menettää kaiken sen arvokkaan aroman, mitä laadukkaassa kahvissa on paahdonaroman takana. Tällöin robusta on hyvä lisä tuomaan sitä hyvin tummaa, jopa wieniläisen paahdon aromaa kahvisekoituksiin.
Laadukas robusta on aromaltaan hyvä, vaikkakin ei verrattavissa arabicalajikkeeseen ja kun se on käsitelty natural tai psd (honey) menetelmällä on se myös ekologinen kahvipapu. Lisäksi robustan kasvatuksessa ei tarvita lannoitteita tai torjunta-aineita, kuten arabicalajikkeen kasvatuksessa, joten se on osa tulevaisuuden kahvia ja myös ekologisesti kestävä valinta.