Kuusi kasvattaa keväisin nuorta versoa, jota kerkäksi kutsutaan. Tästä nuoresta raikkaasta ja aromikkaasta kerkästä uutamme auringon valoa hyödyntäen aromirikasta siirappia. Kylmäuuttoinnovaatiossa siirappi on uutettu valvotusti alle +50°C lämpötilassa, jolloin kuusenkerkän terveyttä edistävät entsyymit, antioksidantit ja vitamiinit ovat säilyneet, sekä tietysti on vahvana se uniikki kerkän sitrusmaisen metsäinen maku.
Kylmäuutettuna kerkkä on alkuperäisimmillään, ja ero perinteiseen keitettyyn siirappiin on merkittävä. Ulkoisesti siirappi on jo väriltään kirkasta, kun keitetty on ruskeaa. Kuumentaminen ruskistaa kerkän ja samalla kuumentaminen tuhoaa 100% entsyymeistä ja 15-100% vitamiineista, tämä sama tapahtuu kaikissa elintarvikkeissa kuumentaessa. Siksi esimerkiksi tuorepuristettu appelsiinimehu on täysin erimakuista kuin tölkissä myytävä appelsiini ” täysmehu”, sillä tässä kuumennetussa versiossa ”täyttä” on lähinnä tölkki, sekä sokerien määrät, mutta ravintosisällöltään se on melko ”tyhjämehu”.
Ihmisen kannattaa nauttia riittävästi ”raaka”- eli kuumentamattomia tuotteita, jotta elämänvoima säilyy kehossa ja mielessä. Kypsennetyn ravinnon saannista hyvin harvalla on vajausta, koska kauppojen kasvis- ja hedelmähyllyjen jälkeen miltei kaikki muu on kuumennettua säilyvyyssyistä.
Vanha kansa hyödynsi kerkkää rohtona flunssaan, yskään ja kurkkukipuun. Rohtoja kannattaa hyödyntää, mikäli kehon oma sairauden ennaltaehkäisy on epäonnistunut, tai keho kohtaa ylivoimaisen esteen, jonka se sitten sairastamalla kumoaa, mikä on täysin luonnollista. Tällöin kylmäuuttokerkkä voi olla keholle hyvä ystävä.
Kerkkäsiirappi on erittäin maukas lisä jälkiruokiin, kuumiin juomiin (max. 60C ), jugurtin päälle, salaattikastikkeisiin tai vaikkapa tuoreiden kerkkien päälle puurossa, kuten kahvilallamme Cafe Metsäpaahtimo tarjoaa legendaarisessa kerkkä-hirssi puurossamme.
Siirappihan aina sisältää sokeria, joten tämä tuote ei ole 100% raaka ( RAW), sillä sokeria on mahdotonta valmistaa kuumentamatta jotakin sokeria sisältävää kasvia. Siksi esimerkiksi smoothieihin suosittelemme kerkkäjauhettamme, joka on 100 % raw tuote. Sillä mikäli tuotetta kehtaa rehellisesti kutsua smoothieksi tulee sen olla 100% kuumentamattomista ainesosista valmistettu, silloin smoothie on täynnä elämänenergiaa.
Tämäkin tuote on tuotettu omavaraisella aurinko- ja tuulienergialla, Suomalaisessa luonnontilassa lepäävässä metsässä. Kerkkä liikkuu ilmastohyvitetyllä kuljetuksella, ja oma kuljetuskalustomme kulkee suomalaisella kasvisöljyllä. Tämä kunnioituksesta metsämme mystisimmälle puulle kuuselle ja kaikille sen ystäville.
Valmistus: kylmäuutto auringossa alle 50°C, 4-12 viikkoa
Ainesosat: luomusokeri ja kuusenkerkkä
Säilytys: viileässä valolta suojattuna, 1-2 vuotta
Valmistaja: Metsäpaahtimo, Luumäki, Suomi
Pakkaussisältö: 1dl / 100g