Käsittely
Arabica natural ja HoneyAlkuperä
1200-1350 m, Mt.Bakur, Bali, IndonesiaPaahtoaste & uutto suositus
Vaaleapaahto 3/6 Suodatin, V60, Aeropress, suodatin, espressoBali -kahvi kasvaa korkealla, loivasti nousevalla tulivuorenrinteellä Desa Batu Kaang kylän lähialueilla, aktiivisen Agung tulivuoren rinteillä. Kahvi kasvaa vain muutaman hehtaarin kokoisilla, hyvin pienillä kahviviljelmillä kotipuutarhamaisessa ympäristössä. Itseasiassa on hiukan harhaanjohtavaa käyttää sanaa ”kahviviljelmä”, koska kyseessä on enemmänkin monimuotoisten puutarhojen kokoelma. Kahvin rinnalla kasvaa trooppisia hedelmäpuita- ja pensaita, kahvi on viljelijöille vain yksi hyötykasvi muiden tuotteiden joukossa. Johtuen yksittäisen viljelijän pienestä tuotantomäärästä tuotannon laatua on valvottava ja viljelijöitä koulutettava aktiivisesti. Oleellista onnistumiselle on myös se, että kahvi ostetaan viljelijöiltä etukäteen maailmanmarkkinahintaa merkittävästi korkeampaan hintaan, muuten viljelijöitä on vaikeata saada sitoutumaan laatuun ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön.
Kuvailtujen haasteiden vuoksi ”single origin” -aluekahveissa on usein laadullisia eroja, ja tähän asti Metsäpaahtimo onkin luottanut ”single estate” -tilakahveihin suoraostoissaan, joissa kahvin laatua on helpompi valvoa ja saada tasalaatuista kahvisiementä jokaiseen tilaamaansa säkkiin. Kuitenkin tässä on taustalla Karana, joka on huippu alallaan ja meillä on täysi luottamus heidän ammattitaitoonsa toteuttaa huippulaatuista tuotantoa näinkin pieniltä tiloilta ja suurelta määrää viljelijöitä.
Kahvin tuotantoprosessille luo lisä haasteita se, että alueella sataa 140 vuorokautta vuodessa, joten kuivaaminen ja fermentoinnin hallinta vaatii paljon työtä ja ammattitaitoa onnistuakseen. Kokonaiskuivausaika on jopa 16-30 vrk.
”Karana is the collaborataion on between two likeminded coffee professionals sharing a passion for great specialty coffee. Rodney Glick, Australian, and Kadek Edi, Bali, Indonesia are Cerfied Licensed Q Graders, Coffee Supply Chain Experts, Roasters and Baristas. Karana is a bouque producer/ processor of Indonesian Specialty Coffee focused on Bali. We process coffee in Bali’s cultural center of Ubud one hour from both the Arabica coffee plantaons of Kintamani and the Robusta plantaons of Tabanan. We train and employ local people contributing annually to projects centered on community education and the environment.”
Kahvi on paahdettu omavaraisella aurinko- ja tuulienergialla ja laivattu paikallisten pientoimijoiden toimesta. Suomessa papu on matkannut biopolttoainekäyttöisellä ajoneuvolla. Voit valita kahvisi pakattavaksi 100% kompostoituvaan kahvipussiin tai kokoprintattuun kierrätyskartonkiseen kahvipussiin. Verkkokauppatilauksen yhteydessä valitset sinun kahvilaitteille sopivan jauhatusasteen. Parhaiten kahvisi säilyy ja maistuu, mikäli tilaat kahvisi papuna ja jauhat kahvipavut juuri ennen uuttoa. Voit lukea lisää Balikahvista ”Lisätietoa tilasta” -välilehdestä.