Metsäpaahtimo on pienpaahtimo ja elintarvike alkemistin työpaja. Tuotamme kuusenkerkkätuotteita Suomen luonnosta. Tuotamme Metsäpaahtimolla käsityönä ja harmonisella “off-grid” energialla kylmäuutettua Kerkkäsiirappia ja Kerkkäjauhetta. Nämä tuotteet löydät verkkokauppamme valikoimista. Tämän lisäksi Cafe Metsäpaahtimolta löytää raaka-aineistamme luotua Kerkkä kombuchaa (RAW) ja Kerkkä jäätelöä.
Kuusenkerkkä on maaginen suomalainen luonnontuote, joka hurmaa maullaan ja jota on käytetty parantavana, terveyttä edistävänä rohtona vuosisatojen ajan. Tuotamme kerkkätuotteet käsityönä ja prosessimme perustuvat luomiimme innovaatioihin, joiden ydin on se, että kerkkätuotteemme on valmistettu kuumentamatta ja vailla lisäaineita.
Kutsummekin tuotteita perustellusti “raw” tai “kylmäuutto” -tuotetuiksi, koska tuotannossa ei käytetä yli 42 asteen lämpötilaa. Tämä tuotantotekniikka säilyttää kaikki kerkän hyvät ainesosat, kuten entsyymit ja vitamiinit, jotka kuumentaessa tuhoutuisivat osittain tai kokonaan. Tämän vuoksi kerkkätuotteemme maistuvat voimakkaan kerkkäiseltä ja puhtaalta suomalaiselta metsältä.
Kuusenkerkkä tuotteet
Kuivattu kerkkäjauhe. Kuivaaminen ja jauheeksi jauhaminen on myös hyvä tapa säilöä kerkkää sen sisältämiä hyviä ominaisuuksia säilöen. Jauheemme on puhdasta 100 % kerkkää ja kuivattu valvotusti alle 42 °C lämpötilassa, jotta tuotteen sisältämä ravinto-osaset eivät tuhoudu ja maku/väri säilyy kuuselle ominaisena.
Kuusenkerkkä jauhe on hyvin tiivistettyä kerkkä energiaa ja ravinteita, sillä 1 kg jauheen tuottamiseen tarvitaan miltei kymmenkertainen määrä kerkkää. Eli yhdessä teelusikallisessa kerkkäjauhetta on tiivistettynä paljon elämänvoimaa ja ravinteita sinun hyväksesi.
Miten käytän kerkkätuotteita? Kylmäuuttosiirapissa kerkän ravinteet ja aroma on imeytetty nestemäiseen muotoon ja tämä tekee kerkkäsiirapista helpompaa ja nopeampaa hyödyntää. Kylmäuuttosiirappia voi käyttää hunajan tavoin, puuron tai jugurtin päällisenä, juomissa, salaattikastikkeissa ja kokkaamisessa. Kerkkäauhe sopii erinomaisesti smoothieen tai maustamiseen jolloin se imeytetään nesteeseen tai yhdessä käytettäväksi kerkkäsiirapin rinnalla. Kahvilallamme hyödynnämme jauhetta myös kuusenkerkkä laten valmistuksessa jolloin kerkkäjauhe yhdistyy kuusenkerkkä kylmäuuttosiirappiin ja kauramaitoon. Myös puuronpäällä kerkkäjauhe ja siirappiyhdistettynä on ollut tykätty ja kaunis lisä. Kerkkäjauhetta voi myös sekoittaa hunajaan mikäli haluaa kerkkä-hunaja teetä tai se sopii erinomaisesti myös vihreänteen ystäväksi.
Tarina & arvot
Metsän tuotteet
Intentiomme on alusta-alkaen ollut tuottaa luonnontuotteita myös suomesta ja tästä intentiosta ja uteliaisuudesta löytää maukkaita ja terveellisiä raaka-aineita. Ruoka-alkemisti on Metsäpaahtajan ammattinimike. Alkemisti voi olla kuin Kalevalan eepoksen Sampo ja Sampohan kirnuaa rajattomasti ihmiselle arvokkaita aarteita. Luontomme on alkemistin Sampo, se pyyteettä kirnuaa ja alkemistin eli ihmisen tehtäväksi jää tutkia, oivaltaa ja hyödyntää mitä luonto antaa.
Aloitimme keräämällä koivunmahlaa, jonka halusimme olevan mahdollisimman alkuperäisessä muodossa, eli pastöroimaton ja lisäaineetonta. Kolme kevättä yritimme oivaltaa, tutkia ja toteuttaa tämä koivunmahla tuote ja siinä epä onnistuimme. Emme keksineet miten mahlan saisi säilymään. Mutta siinä sivussa kun keväät kuluivat koivunmahla metsässä popsimme usein mahla ajan loppu puolelle kuusen synnyttämää uutta kasvustoa eli kerkkää. Ja miellyimme kyseiseen sitrusmaiseen aitoon metsän makuun. Siitä alkoi vuosien mittainen tuotekehitys, jonka tuloksena on meillä nyt teille tarjota kylmäuutettua kerkkäsiirappia, kerkkäjauhetta ja kahviallamme kerkkälattea, puuroa, kombuchaa ja välillä vähän muutakin. Kaikki kuitenkin sai alkunsa Koivunmahlasta ja kahvista.
Tuotanto
Säilyvyys
ARVOT
Olemme sitoutuneet ylläpitämään etumatkamme sitoutumalla henkilökohtaiseen kehitykseen, konkreettista toimintaa harjoittamalla, luovuutta ylläpitämällä, mielen tasapainon avulla , sekä ahkeran käsityöläis- toiminnan harjoittamisella. Lopulta kaikkien yrityksien arvot ovat sen omistajien, johtajien ja työntekijöiden yhteenlaskettu intentio, josta muodostuu arvo pääoma, näin Metsäpaahtimokin on tekijöidensä arvojen summa ja täten ikuisesti muuttuva.
Pakkaus
KAHVINPAAHDIN
Petteri on opiskellut paahtamista Wiliamin sekä balilaisen Seniman-paahtimon opissa. 6 kg paahtimemme, w6000, on indonesialaisen Wiliam Edisonin käsialaa. Tämä erinomainen paahdin syntyi Wiliamin halusta auttaa kotimaansa kahvin viljelijöitä. Hän rakensi ensin huokea hintaisen 1 kg paahtimen, jolla viljelijät pääsivät itse paahtamaan eli jatkojalostamaan tuotettaan. Tämä lisäsi viljelijöiden halua kasvattaa laadukasta kahvia ja toi tarvittavaa lisäansioita, kun viljelijät pääsivät myymään suoraan kahviaan hotelleille ja kahviloille. Se onkin ollut tarpeen, sillä raakakahvin alhainen hinta on aiheuttanut köyhyyttä viljelijöille maailmanlaajuisesti.
Paahtimelle löytyi kysyntää pian myös Indonesian ulkopuolella Eurooppaa myöten, mikä innosti Wiliamin rakentamaan isomman ja modernimman paahtimen, jonka mekin löysimme. SampoKoneen paahdin oli tuolloin toinen Eurooppaan tuotu 6 kg paahdin, ensimmäinen yksikkö on Sveitsissä. Ensimmäinen 1 kg paahtimemme matkasi Balilta lähimpään postiin Petterin sylissä skootterilla, Wiliamin saattelemana! Nykyinen paahtimemme vaatikin jo järeämpää logistiikkaa päästäkseen Luumäen metsään. Lisää SampoKoneen projekteista SampoKone välilehdessä.
Jälleenmyyjät
Pakkaus
TIEDOT
Tuote pakkaus
PAPU TAI JAUHETTU KAHVI MERKINTÄ
Yleisesti myymme papu kahvia, mutta suodatinjauhatus on toinen valinnan vaihtoehto. Mikäli kyseessä on verkkotilaus kahvisi on jauhettu tilauksenne mukaisesti ja merkintä on kohdassa ”filter” vaikkakin jauhatus olisi hienompi tai karkeampi. Tämä vain selkeys- ja ulkoasu syistä. Jauhatusasteita on niin paljon erilaisia, että paketista tulisi vaikea lukuinen mikäli kaikki vaihtoehdot ilmoitettaisiin.
PAKKAUSEN KIERRÄTYS JA EKOLOGISUUS
Kuvakkeiden jälkeen selviää miten tämä tuote on luotu ja miten sen pakkaus tulee hävittää. Suosittelemme käyttämään pussia uudelleen, koska se on korkelaatuista materiaalia. Pussi ilmatiivis ja uudelleen suljettava. Pussin sisustan voi pyyhkiä esim. etanolilla tai kostealla pyyhkeellä ennen uudelleen käyttöä. Mikäli käytät pussia kerran uudelleen vähensit jätettä 50%, jos 4 kertaa niin sinun täytyy kysyä matemaatikolta montako % enemmän jäte väheni, mutta lupaamme, että enemmän kuin kaksi kertaa uudellee käytettäessä 🙂
PARASTA ENNEN JA PAAHTO PVM.
Pussin pohjaan on leimattu parasta ennen päivä sisällölle. Tästä päivästä 6 kk taaksepäin on kahvisi paahtopäivämäärä. Kahvia voi hyvin käyttää myös parasta ennen päiväyksen jälkeen, etenkin jos kyseessä on papu kahvi ja tuote on säilytetty viileässä se on todennöisesti vielä hyvä kuppi. Kahvi on parasta tuoreena, mutta ei liian tuoreena. Kahvin kannattaa antaa levätä noin 4-6 vrk. paahdon jälkeen, jotta palokaasut vapautuvat pavusta. Vaalea paahtoinen kahvi säilyy paremmin kuin tummapaahto, mutta yleisesti voisi sanoa, että kahvi on tuoretta 6 – 90 vrk paahdon jälkeen. Mikäli kahvi on jauhettu säilyvyys lyhenee erittäin merkittävästi. Siksi suosittelemme ostamaan papu kahvia ja investoimaan pieneen kahvijauhimeen toimistolla tai kotona.