Käsittely
Arabica natural
Alkuperä
1400-1900 m, Tamil Nadu, Intia
Paahtoaste & uutto suositus
Keskipaahto 4/6.
Espresso, mutteripannu, suodatin, aeropress, V60
Balmaadi tilan kahvi kasvaa viidakossa Silent Valleyn kansallispuiston laidalla. Kahvitila on Intian korkeimmalla sijaitseva erikoiskahvitila. Kahvitilalla on viljelty Demeter ja Luomu sertifioitua kahvia jo 25 vuoden ajan. Viljelykäytännöt ovat 100% luonnonmukaisia ja Demeter sertifiointi edustaa arvoja ylitse Luomun. Demeter sertifiointi tarkoittaa, että kahvi on viljelty biodynaamisia menetelmiä hyödyntäen. Biodynaamiset menetelmät ottavat huomioon holistisesti kaikki luonnonvoimat. Demeter- tilat pyrkivät olemaan omavaraisia tuotannossaan. Tällöin kaupallisia lannoitteita tai torjunta-aineita ei käytetä, ei edes Luomu sertifioituna. Vedalaisia ja biodynaamisia menetelmiä seurataan ja kehitetään tilalla jatkuvasti. BioDynaaminen viljely ja järjestelmä on luotu ennen Luomua ja järjestö on ollut aikanaan luomassa Luomu sertifiointi järjestelmää, joten on luonnollista, että vanhempi järjestelmä on lastaan holistisempi ymmärryksessä ja kehittyneempi toiminnassaan.
Tilalla vieraillessaan Metsäpaahtaja huomasi, että kahvipuut kasvavat tilalla villisti, eikä kahvipuun kasvuun juurikaan puututa. Tilalla kyllä tuotetaan omavaraisesti mm. fermentaation tuloksena syntyviä ”torjunta-aineita” sekä lannotteita, joita käytetään tarvittaessa. Omavaraisuus perustuu monimuotoiseen elämään tilalla. Siihen kuuluu villieläimet, kasvit, hedelmäpuut, linnut ja tilan eläimet, kuten lehmät, sekä kosmiset energiat. Useat hyötykasvit jätetään eläimien ravinnoksi, eikä niitä hyödynnetä kaupallisesti, tämä luonnollisesti kutsuu eläimiä tilan alueelle.
Monimuotoisuuden tärkein anti on terve ja elävä maaperä. Maaperän ollessa terve, elävä ja ravinnerikas siinä kasvaa terveitä kahvipuita. Terveen puun immuniteetti on kunnossa, joten lannoittaminen ja torjunta-aineiden käyttö ei ole useinkaan tarpeellista. Viljelijä Unna kertoi, että kun kollektiivisesti kahvipuut ja muut luonnonkasvit ovat terveitä, ei sairaudet leviä, vaikkakin heikkoihin yksilöihin ne luonnollisesti tarttuvat. Hänen mukaansa taudit ja tuholaisetkin ovat osa luontoa ja niillä on paikkansa elämän kiertokulussa, mutta tautipandemian tai tuholaisten leviämistä tilalle haitallisessa määrin estää kasvien (ja maaperän) terveys. Kasvien terveys syntyy terveestä maaperästä ja terve maaperä monimuotoisesta elämästä. Erityisesti tietyt ruoholajikkeet, joita suomessa kutsutaan rikkakasveiksi :), ovat merkittävässä osassa ylläpitämässä maaperän kosteutta ja toimimaan suojavyöhykkeenä kahvipuulle. Tällä yksinkertaisella ajattelulla saadaan aikaiseksi positiivinen kierre jossa ihmisen osallistuminen on minimaalista, mutta hyöty kaikille olennoille ja luonnolle on mittava. Mainittakoon vielä, että biodynaaminen viljely on hiilipositiivista, eli tila kuluttaa hiilidioksidia enemmän kuin tuottaa. Tähän CO2 positiivisuuteen merkittävästi vaikuttaa se, että kaupallisia lannoitteita ei kuluteta – edes Luomuna.
Balmaadi-kavi on palkittu Intian ”Fine Cup” -palkinnon ensimmäisellä sijalla kahdesti ( aina osallistuessaan). Metsäpaahtimolla on myös vaalea paahto Balmaadi tilakahvista vaalean paahdon ystäville. Vielä lisää tästä hyvin erikoislaatuisesta kahvista ”tutustu tilaan” osiossa.
Kahvi on paahdettu omavaraisella aurinko- ja tuulienergialla ja poikkeuksellisesti yhteistyössä Helsinkiläisen Rost-kahvipaahtimon kanssa, jotta Luomu sertifiointi kulut eivät nouse Metsäpaahtimolle kohtuuttomiksi. Luomu virasto ei ollut valmis ja kykeneväinen kohtuullistamaan toimintansa kuluja Metsäpaahtimolle, joten yhteistyö heidän kanssa minimointiin kustannus syistä. Kahvi on laivattu Co2 hyvitetyllä merikuljetuksella. Suomessa papu on matkannut biopolttoainekäyttöisellä ajoneuvolla. Voit valita kahvisi pakattavaksi 100% kompostoituvaan kahvipussiin, jossa on hampusta ja sokeriruoko-materiaalista luotu etiketti, tai printattuun kierrätyskartonkiseen kahvipussiin. Verkkokauppatilauksen yhteydessä valitset sinun kahvilaitteille sopivan jauhatusasteen. Parhaiten kahvisi säilyy ja maistuu, mikäli tilaat kahvisi papuna ja jauhat kahvipavut juuri ennen uuttoa.